PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965 , groep@willemen.be
 
Nieuwe sluis - Sint-Baafs-Vijve
 

Projectdetails


Activiteiten
Burgerlijke bouwkunde
Waterbouw
(Lucht)havenwerken

Aannemingsbedrijven
Franki Construct

locatie
8710 Sint-Baafs-Vijve
Belgiƫ
West-Vlaanderen BE

Bouwheer
De Vlaamse Waterweg

Tijdelijke handelsvennootschap
Franki Construct, Artes Depret

Uitvoeringstermijn 
3 jaar 4 maanden

Start werken 
03-2018

Einde werken 
07-2021


 

In het kader van Seine Schelde Vlaanderen bouwt Franki Construct een nieuwe sluis op de Leie in Sint-Baafs-Vijve. De Bestaande sluis is te klein voor het verwachte scheepvaartverkeer en voor grote duwkonvooien.

De nieuwe sluis moet bruikbaar zijn voor grote vaartuigen tot 190 m met een breedte van 11,40 m. De sluis zelf zal 16 m breed zijn. Halfweg de sluis komt een extra sluisdeur. Daardoor zal zij ook dienst kunnen doen als kleinere sluis. Op die manier kunnen kleinere schepen sneller geschut worden.

De nieuwe sluis wordt niet gebouwd op dezelfde plaats als de oude oude sluis, maar wel in de onmiddellijke omgeving. Op deze manier blijft de bestaande sluis zo lang mogelijk in gebruik en is er nauwelijks hinder voor de scheepvaart. Vooraleer er kan gestart worden met de werken aan de nieuwe sluis, moet er een nieuwe kaaimuur gebouwd worden. Deze kaaimuur zal de toegang tot de bestaande sluis verbreden. De kaaimuur wordt gebouwd op de rechteroever, opwaarts de sluis. Tijdens de bouw van de nieuwe sluis wordt immers ruimte op het water ingenomen. Door de bouw van de kaaimuur blijft de huidige sluis steeds toegankelijk tijdens de werken aan de nieuwe sluis. Na afwerking van de nieuwe sluis zal de oude afgebroken worden en komen er nieuwe kaaimuren en een insteekdok in de plaats.

 

Franki Construct

Kartuizersweg 1
2550 Kontich (Belgiƫ)
tel +32 3 821 16 80
FCVINFO@franki.be
www.franki.be

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.