YouthStart en Willemen Groep reiken certificaten uit

Prev Next

De voorbije weken volgden elf kanszoekende jongeren die door omstandigheden moeilijker aansluiting vinden in het onderwijs en/of op de arbeidsmarkt, een gratis training van YouthStart. Woensdag stelden ze hun eigen businessplan voor en werden de certificaten uitgereikt in onze kantoren in de Haverwerf. Daar werden de jongeren verwelkomd door onze CEO Tom Willemen.

Tijdens de 8-daagse training leerden de jongeren hun talenten ontdekken en werkten ze hun droomproject uit met als doel om ondernemer te worden. Elf jongeren rondden de training met succes af en stelden woensdag hun businessplan voor aan een adviesraad met daarin ook vertegenwoordigers vanuit Willemen Groep. Na afloop ontvingen alle deelnemende jongeren het erkende YouthStart-certificaat van de Antwerp Management School.

YouthStart is een non-profitorganisatie die de ondernemingszin bij kanszoekende jongeren tussen 16 tot 30 jaar aanwakkert en hen kansen geeft om hun ambities waar te maken. Sinds de oprichting van de vzw in 1998 namen al meer dan 8.500 jongeren deel aan het YouthStart-trainingsprogramma. Uit onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel blijkt dat 70 procent van de jongeren onmiddellijk na de training werk vindt of de studies hervat.

Jongeren kansen geven en helpen hun droom te realiseren is een belangrijke missie in het HR-beleid van Willemen Groep. Net om die reden zijn we trotse sponsor en partner van YouthStart. Het was trouwens Wings, het Willemen Intercompany Network for a Great Start voor al onze medewerkers jonger dan 36 jaar, dat met het idee kwam om YouthStart te ondersteunen.

www.youthstart.be

 

21 november, 2019 - 10:15