Willemen verbouwt stadion KV Mechelen

Prev Next

Voetbalclub KV Mechelen gaat in zee met Willemen om zijn stadion te vernieuwen. Willemen zal instaan voor de cascorealisatie van de eerste twee fases van het project. De eersteklasser lichtte die fases woensdag toe op een persconferentie over de renovatie van het stadion ‘Achter de Kazerne’.

Eerder deze week zette het Mechelse stadsbestuur het licht op groen voor de werken. Malinwa kreeg dinsdag te horen dat het college van burgemeester en schepenen de bouw- en milieuaanvraag van de club goedkeurde. Willemen start in mei met de afbraak van de huidige staanvakken H, I, J en K en zittribune M. In de plaats komen een gloednieuwe tribune met 5.000 staanplaatsen en 2.120 zitplaatsen, de fanshop, kantines en een fitness.

Tijdens het seizoen volgt de tribune aan de kant van Telenet. Ook die maakt plaats voor nieuwe staan- en zitplaatsen, loges, skyboxen, een kinderdagverblijf en kantoorruimtes. De capaciteit van het stadion stijgt na voltooiing van fase 2 van 13.000 naar 18.500 plaatsen.

De totale kostprijs van het project wordt geraamd op 9,1 miljoen euro. Deze prijs is inclusief het buitenschrijnwerk, de speciale technieken, de inrichtingswerken, de afwerking en de omgevingsaanleg. Deze werken zullen worden uitgevoerd door verschillende nevenaannemers, die rechtstreeks aangesteld worden door de club. Investeren in de bouw van het stadion kan trouwens ook. Meer informatie vindt u op de site van de club.

Bovenstaande video toont een simulatie van de eerste twee fases.

22 april, 2015 - 16:00