Willemen Infra trapt eerste opleidingsdag van het jaar op gang

Prev Next

Meer dan 200 medewerkers van Willemen Infra Noord bliezen vandaag verzamelen voor de eerste opleidingsdag van het jaar. De thema’s veiligheid en innovatie staan traditiegetrouw centraal tijdens onze opleidingsdagen. Het welzijn van ons werfpersoneel is voor ons een topprioriteit. Daarom zorgen we ervoor dat iedereen minstens één keer per jaar een bijscholing kan volgen.

De HR-afdeling, dienst KVM (kwaliteit, veiligheid en milieu), fleet- en uitvoeringsdiensten zorgden samen voor een gericht en gevarieerd programma met verschillende workshops met thema’s per functiegroep. Zo krijgen de asfaltarbeiders bijvoorbeeld opleidingen toegespitst op hun dagelijkse activiteiten. Daarnaast komen allerhande veiligheidsrisico’s aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen (brandblustraining, hijsen en heffen, exoskeletons, enz.) aan bod. Want bij Willemen Groep is GO FOR ZERO het credo, omdat elk ongeval er één te veel is. Willemen Infra pakt daarnaast uit met de veiligheidscampagne ON THE ROAD TO SAFETY. 

Er wordt verder van de gelegenheid gebruik gemaakt om alle bedrijfsvoertuigen te controleren op orde en netheid, de bandendruk na te kijken en ook de ramen te inspecteren op glasbreuk. Indien mogelijk worden de herstellingen ter plaatse uitgevoerd. Ook de nieuwe groene kaarten en tankkaarten worden dan verdeeld. ‘Nu ben ik het zat’, een voorstelling over drugs- en alcoholmisbruik, past dan weer naadloos in onze verkeersveiligheidscampagne SAFE FORWARD. 

Naast veiligheid is ook innovatie een belangrijk thema tijdens de opleidingsdagen. Willemen Groep organiseert sinds 2012 innovatiewedstrijden voor zijn medewerkers. Die geven hen de kans en de ruimte om ideeën uit te werken die hun manier van werken eenvoudiger, veiliger en efficiënter kan maken. De meeste ideeën ontstaan immers op de werkvloer. De opleidingsdagen zijn dan ook een ideaal moment om de innovatiewedstrijd opnieuw onder de aandacht te brengen en toe lichten hoe voorstellen kunnen worden ingediend.

 

17 januari, 2020 - 10:45

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.