Willemen Construct krijgt UNITAR-certificaat voor duurzaam ondernemen

Prev Next

Willemen Construct mocht dinsdag op de Voka-Dag Duurzaam Ondernemen 2020 als een van de honderd eerste bedrijven in België het UNITAR-certificaat ‘SDG Pioneer’ in ontvangst nemen. Dat is een internationale erkenning voor duurzaam ondernemen gebaseerd op de 17 Sustainable Development Goals of SDG’s van de VN.

Met deze duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, formeel aangenomen door de VN in de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling, wil UNITAR overheden en organisaties een kompas bieden voor duurzaam ondernemen. Voka, het Vlaamse netwerk van ondernemingen, wil op zijn beurt met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) bedrijven, ongeacht de sector of grootte, de handvaten geven om duurzaam ondernemen praktisch toe te passen. Hiervoor worden verschillende doelen gesteld in lijn met de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de VN, die variëren van het welzijn van de medewerkers tot verantwoorde productie.

Willemen Construct draagt sinds 2018 op een succesvolle manier bij aan deze SDG’s die kunnen worden onderverdeeld in vijf grote thema’s: mensen, planeet, welvaart, vrede en partnerschap. Elk jaar opnieuw worden op basis van een audit actieplannen opgesteld. Omdat Willemen Construct acties realiseerde voor alle 17 SDG’s én drie jaar op rij het VCDO in ontvangst mocht nemen, ontvangt het nu als één van de eerste Belgische bedrijven het UNITAR-certificaat. De Voka-Dag Duurzaam Ondernemen op 27 oktober vond omwille van de coronacrisis plaats in digitale vorm. Het was topman van UNITAR Nikhil Seth die ons het certificaat virtueel overhandigde.

Algemeen Directeur Ronny Smismans is blij met deze bijzondere erkenning voor zijn bedrijf: “Duurzaam ondernemen is een van de speerpunten in ons beleid. Het doet dan ook deugd dat de vele inspanningen die we leveren in het kader van de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties erkenning krijgen op internationaal niveau. Het geeft ons veel energie om ook de volgende de impact van onze activiteiten op het milieu verder te verkleinen. Want uiteraard stopt het niet hier: we hebben al een actieplan klaar voor de volgende jaren.”

Benieuwd welke inspanningen onze groep levert op het vlak van maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen? Klik dan HIER.

 

27 oktober, 2020 - 16:45

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.