Werken nieuw knooppunt R4 in Oostakker zijn gestart

‹ Prev Next ›

De ingrijpende werken op de Kennedylaan in Oostakker bij Gent zijn gestart. Franki Construct en Aswebo bouwen hier in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer samen aan een nieuw knooppunt aan de Langerbruggestraat. Een nieuwe brug, twee rotondes en nieuwe fietsinfrastructuur moeten de R4 veiliger en vlotter maken.

Met de komst van dit nieuwe knooppunt verdwijnen twee gevaarlijke kruispunten op de Kennedylaan (R4-Oost). Het kruispunt met de Langerbruggestraat en het kruispunt met Wittewalle/Imsakkerlaan worden vervangen door een brug over de R4. Voor fietsers komt er een veilige, aparte fietsverbinding tussen Oostakker en het veer en de bedrijven aan de overzijde van de R4. Tenslotte worden geluidsschermen geplaatst voor de leefbaarheid van de nabije woonzones. De werken zullen ongeveer twee jaar duren.

De twee bestaande kruispunten worden vervangen door een brug over de R4 die aan beide zijden aansluit op een rotonde. Aan de kant van Oostakker komt een verhoogde rotonde waarop de op- en afrit van de R4 en de Langerbruggestraat aantakken. De bedrijven aan Wittewalle sluiten aan op de oprit naar de R4. Aan de kant van Volvo Car komt er een rotonde even hoog als de omgeving en iets verder gelegen van de R4. Op deze rotonde sluiten verschillende wegen aan: de Langerbruggestraat, de op- en afrit van de R4, de Imsakkerlaan en twee ontsluitingswegen van Volvo Car.

Voor de fietsers wordt een dubbelrichtingsfietspad aangelegd dat vertrekt in de Langerbruggestraat in Oostakker. Het fietspad loopt onder de afrit van de R4 door en loopt dan verder over de nieuwe brug. Op de brug is een afgescheiden fietspad voorzien. Aan de kant van Volvo Car kruist het fietspad de oprit naar de R4. Daar kunnen fietsers kiezen om verder te gaan langs de R4 richting Gent of om richting nieuwe rotonde te fietsen. Voorbij de rotonde sluit het nieuwe dubbelrichtingsfietspad aan op het bestaande fietspad richting het veer.

Meer info over de werken, omleidingen en fasering vindt u op www.wegenenverkeer.be/Langerbruggestraat.
U kan zich hier ook abonneren op de digitale nieuwsbrief over deze werken.

3 november, 2015 - 10:45