Veiligheid opnieuw centraal op opleidingsdag

Prev Next

Alle bouwvakkers van Willemen, Franki Construct, Cosimco en Tools verzamelden op dinsdag 3 februari in het De Nayer Instituut in Sint-Katelijne-Waver voor onze jaarlijkse opleidingsdag. Na een verwelkoming door Johan Willemen en toespraak over het belang van veilig werken, werden onze medewerkers een ganse dag ondergedompeld in allerlei veiligheidsopleidingen.

In totaal namen 200 medewerkers deel aan de inmiddels vijfde editie van de opleidingsdag. Na de verwelkoming en toelichting werd de groep opgedeeld in een twintigtal kleinere groepjes van ongeveer tien personen. Nieuw is dat naast het Nederlands en het Frans ook lessen in het Portugees werden gegeven. De opleidingen gingen onder meer over werken op hoogte (stellingenbouw), aanslaan van lasten, persoonlijke valbeveiliging en werken met verreikers en hoogtewerkers. Hiervoor werd samengewerkt met VETO partners, BNT, Training Solutions, G4S, HELI Safety Academy en ALLIFT Michielsen. Sommige van deze opleidingen vonden plaats op locatie.

Daarnaast werden ook vier workshops aangeboden:
1. Sensibilisering rond veilig werken, in samenwerking met ALLIANZ, onze arbeidsongevallenverzekering.
2. Sensibilisering rond milieu, in samenwerking met ENVIRO+
3. De valkuilen bij het werken met stellingen, in samenwerking met ADRIA, onze vast leverancier van stellingen en collectieve beschermingsmiddelen
4. Gebruik van persoonlijke valbeveiliging, in samenwerking met HELI Safety Academy

Willemen Groep organiseert deze opleidingsdag samen met de Confederatie Bouw Antwerpen in het kader van de winteropleidingen. Net zoals de opleidingsdag bij de groep Aswebo begin vorige maand, stond het thema veiligheid centraal. Het belang van GO FOR ZERO kan immers niet genoeg benadrukt worden. We willen graag iedereen bedanken die aanwezig was en heeft meegeholpen bij de organisatie van deze vijfde opleidingsdag.
 

4 februari, 2015 - 11:45