Veiligheid centraal thema op opleidingsdag groep Aswebo

Prev Next

Alle 500 medewerkers van Aswebo, Mobilmat, Vandamme-Madoe en AMV Wegenbouw bliezen vandaag verzamelen in de gebouwen van Syntra in Sint-Niklaas voor een opleidingsdag. Veiligheid blijft een absolute prioriteit binnen de Willemen Groep. Het thema vormde daarom de rode draad doorheen deze dag.

De bouwvakkers van de groep Aswebo werden opgedeeld in twaalf groepen van ongeveer 30 personen. In totaal kregen zij zes sessies voorgeschoteld, alles samen goed voor 7,5 uur opleiding. Elke sessie behelsde een specifiek thema; alcohol-, rook-, verzuimbeleid en PBM’s, omgaan met buurtbewoners, respect voor materiaal, blusopleidingen, EHBO en veiligheid. Theatergroep Klein Barnum toonde aan de hand van een aantal korte sketches hoe veiligheid en correcte communicatie hand-in-hand gaan op de werf. De dienst atelier maakte van deze opleidingsdag gebruik om alle klein risicovol materieel te keuren.

Na de middagpauze sloten de bedienden aan. Zij volgden in de namiddag drie sessies met als centrale thema ‘timemanagement’; hoe ga ik op een correcte manier om met mijn mailbox en e-mails, hoe organiseer en beheer ik mijn agenda, enz. Ook de enquête van Mensura rond welzijn, tevredenheid en stress op het werk werd ingevuld.

De opleidingsdag werd afgesloten met een nieuwjaarsreceptie. De Responsible Young Drivers zorgden aan het einde van de avond voor alcoholtesters en sensibiliseerden alle medewerkers voor een veilige terugrit. De jaarlijkse opleidingsdag voor de bouwvakkers van Willemen General Contractor, Franki Construct, Cosimco en Tools in het De Nayer Instituut in Sint-Katelijne-Waver vindt plaats op dinsdag 3 februari. Ook deze dag staat opnieuw helemaal in het teken van veiligheid. Het belang van GO FOR ZERO kan immers niet genoeg benadrukt worden.

9 januari, 2015 - 17:00