[TIMELAPSE] Zo bouwden we de nieuwe datacentercampus voor CyrusOne

Prev Next

Op nog geen jaar tijd trok Cosimco nabij Amsterdam een gloednieuwe campus op voor de Amerikaanse datacenterexploitant CyrusOne Inc. Het datacenter telt drie bouwlagen en een totale oppervlakte van 27.000 m², de capaciteit bedraagt 72 megawatt. Deze timelapse video geeft de bouw versneld weer.

De immense nieuwbouw telt drie bouwlagen en is 22 meter hoog. Het datacenter heeft een footprint van 120 bij 6 meter en een totale oppervlakte van 27.000 m². De constructie bestaat uit 3.500 ton staal en 4.000 m³ beton en is gefundeerd op 3.500 funderingspalen van ruim 22 meter. Het stalen casco, inclusief de staalplaatbetonvloeren van het datacentergebouw, werd in een periode van slechts acht weken tijd overeind gezet. Op amper vijf maanden tijd was de campus wind- en waterdicht, wat gelet op de omvang van het project een absoluut record is.

Vlak naast het datacenter richtte Cosimco een service yard in: een generatorpark voor 24 noodaccu’s en aggregaten. Het stond ook in voor de omgevingsaanleg. Het Nederlandse vakblad Beton & Staalbouw wijdde vlak voor de zomer al dit artikel aan dit bijzondere project.

 

27 november, 2019 - 10:15

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.