NMBS rekent in Schaarbeek opnieuw op Franki Construct

Prev Next

De NMBS heeft Franki Construct aangeduid om schouwputten 1 en 2 van de werkplaats van het vormingsstation in Schaarbeek te verdiepen. Franki Construct is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. Zes jaar geleden heeft het de schouwputten 3, 4, 5 en 6 al vernieuwd en verdiept. De opdracht omvat verder ook nog de aanleg van een nieuw logistiek platform.

Allereerst worden de huidige schouwputten, die hoofdzakelijk uit metselwerk en beton bestaan, uitgebroken. Omdat de werken worden uitgevoerd in een bestaande werkplaats die tijdens de werkzaamheden in dienst zal blijven, wordt er een stofscherm geplaatst. Vervolgens worden de nieuwe putten aangelegd, die ten opzichte van de huidige putten met twee meter verbreed worden (van 1 naar 3) en met één meter verdiept (van 1 naar 2). Tenslotte worden de sporen aangelegd op stalen kolommen, zodat er een optimale werkruimte wordt gecreëerd rondom de onderzijde van de treintoestellen.

De werken worden vanaf mei uitgevoerd over een periode van 180 werkdagen en zijn goed voor een omzet van 2,37 miljoen euro.
 

11 februari, 2016 - 14:00