Cosimco bouwt ultramoderne datacentercampus in Amsterdam

Prev Next

Cosimco bouwt op het bedrijventerrein PolanenPark tussen Haarlem en Amsterdam een nieuwe campus voor de snel groeiende Amerikaanse datacenterexploitant CyrusOne Inc. Verdeeld over drie bouwlagen zal het datacenter een totale oppervlakte van 27.000 m² beslaan. De campus heeft een geschatte capaciteit van 72 MW.

Het nieuwe datacenter van CyrusOne - op tien minuten afstand van Schiphol en een kwartier van Amsterdam - wordt gebouwd volgens de laatste standaarden en is onderdeel van het Europese Green IT-innovatieproject CATALYST. Daarin wordt bekeken of dit grote datacenter kan worden aangesloten op een warmtenet om restwarmte te hergebruiken. CyrusOne zal ook concreet onderzoek doen naar de haalbaarheid van de aanleg van een warmtenetwerk in Haarlem.

Het gebouw zelf is met 22 meter even hoog als het diep is en komt te staan op 3.500 funderingspalen. De bouw van de constructie vergt maar liefst 3.500 ton staal en 4.000 m³ beton. Cosimco werd aangesteld als algemeen aannemer en staat in voor de ‘core and shell’ uitvoering van het project en de omgevingsaanleg. Het werkt daarvoor nauw samen met een aantal lokale partners zoals het Helmondse GS Staalwerken, Kempen Cladding uit Bergeijk en Van Berlo uit Veghel. Projectmanager is het Britse Haz Mission Critical, het Britse Pinnacle is het ingenieursbureau en het ontwerp komt van de hand van het Britse Hyphen. Knevel Architecten uit Amsterdam diende de bouwaanvraag in en staat in voor een verloop van het project naar en volgens de Nederlandse normen. 

CyrusOne is gespecialiseerd in zeer betrouwbare enterprise-class, carrier-neutrale datacenters. Het bedrijf biedt datacenterfaciliteiten die de continue werking van de IT-infrastructuur beschermen en waarborgen voor ongeveer 1.000 klanten, waaronder meer dan 200 Fortune 1000 bedrijven. CyrusOne telt meer dan 45 datacenters over de hele wereld. “We zijn verheugd om onze uitbreiding in Nederland voort te zetten om voor onze cloudklanten een ultramoderne datacentercampus op PolanenPark te ontwikkelen”, aldus President Europe van CyrusOne Tesh Durvasula.

De werken zijn gestart in december 2018 en voor een vlotte interne samenwerking en uitvoering wordt beroep gedaan op de Lean-methodiek. Op die manier wordt alles in het werk gesteld om de korte uitvoeringstermijn van 9 maanden te respecteren. Eind september al moet Cosimco klaar zijn.

19 maart, 2019 - 16:30

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.