Bouw woonzorgcentrum Roosendaelveld uit de startblokken

Prev Next

Willemen Construct start deze week met de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Roosendaelveld in Mechelen. Het gebouw met plaats voor 120 bewoners wordt opgetrokken op een site naast het AZ Sint-Maarten.

Het nieuwe woonzorgcentrum richt zich op personen met dementie en een psychiatrische problematiek en is daarom ontworpen met het oog op kleinschalig genormaliseerd wonen. Ieder huis van acht bewoners bestaat, naast de individuele kamers van de bewoners, uit een salon, eetruimte, keuken en een buitenruimte. Iedere bewoner zal kunnen beschikken over een eenpersoonskamer van 23 vierkante meter met privébadkamer.

Naast de vijftien huizen komt er ook een semipublieke ontmoetings- en activiteitenruimte, een brasserie en een privétuin. Voor bezoekers en buurtbewoners wordt er voorzien in een publieke tuin. Een multifunctioneel lokaal zal dienst doen als expositieruimte ‘Zorg van de toekomst’. Living Tomorrow toont hier hoe nieuwe ontwikkelingen in concrete toepassingen omgezet worden in de woonomgeving met de assistentiewoning en apotheek van de toekomst en hulpmiddelen zoals de “smart mirror” en de “ambulance drone”. De bouw brengt hinder met zich mee, maar die wordt tot een minimum beperkt. Alle werf- en verkeersinfo vind je HIER.

In totaal trekt Zorgbedrijf Rivierenland 28 miljoen euro uit voor de bouw van Roosendaelveld. De bewoners zullen vanaf het najaar van 2020 hun intrek kunnen nemen.

 

11 maart, 2019 - 15:45

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.