Aswebo en Franki Construct starten aanleg op- en afrittencomplex Rieme-Noord

Prev Next

Op 1 juni 2016 gaat de schop voor het nieuwe op- en afrittencomplex Rieme-Noord in de grond. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt in Evergem aan een nieuw knooppunt op de R4-West, een ontsluiting voor het bedrijventerrein Rieme-Noord in de haven van Gent.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts, burgemeester van Evergem Joeri De Maertelaere en Mathias De Clercq, voorzitter van het Havenbedrijf van Gent, gaven het startschot voor de werken die worden uitgevoerd door Aswebo en Franki Construct.

Het bestaande gelijkvloerse kruispunt met verkeerslichten wordt vervangen door een brug over de R4 met op- en afrit langs beide zijden. Hierdoor wordt een veilige doorgang geboden die de industriezone aansluit op de havenweg. Het nieuwe knooppunt bestaat niet enkel uit een op- en afrit langs beide zijden van de R4, maar ook uit een nieuwe brug die aansluit op de havenweg naar de Industriezone. Er wordt ook werk gemaakt van een betere fietsinfrastructuur. Zo komt er een nieuw stuk fietspad en een fietstunnel onder de op- en afrit die zal bijdragen aan vlot en veilig woon-werkverkeer.
 

26 mei, 2016 - 15:00