ACM-D'Ieteren - Breendonk

Beschrijving 

Cosimco bouwde voor autodistributeur D'Ieteren en Automobile Center Mechelen (ACM) een nieuwe showroom en werkplaats. Het project omvat de renovatie van een bestaande garage langs de A12 in Breendonk en het optrekken van een nieuwbouw, gespreid over een showroom, ateliers en magazijnen voor Volkswagen en Skoda. De totale oppervlakte bedraagt 2.350 m2.

Eerst werd het gebouw gestript om daarna de uitbreidingen van ongeveer 1.150 m2 te realiseren. Cosimco stond in voor de dakdichting, vloeren, wanden, valse plafonds, poorten, schrijnwerk en de gehele afwerking. Er zijn ook nieuwe gevels en een nieuwe buitenverharding over een oppervlakte van 1.650 m2 met een parking in asfalt en grastegels. Daarnaast omvat het project eveneens alle technische installaties, elektra, HVAC en sanitair.

Cosimco heeft voor ACM eerder al de nieuwe Audi-garage in Mechelen gebouwd en het stond ook in voor de renovatie van de Volkswagen-garage.

Categorie: Gebouwen; Commercieel, Industriebouw & Logistiek
 

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
De Buisseretlaan, Breendonk, Antwerpen, België
Bouwheer 
D'Ieteren (voor ACM)
Bedrag 
€1.480.757
Architecten 
Baudouin Hachez
Studiebureau 
Studieburel M. Brosens
Uitvoeringstermijn
7 maanden
Start werken
06-2014
Einde werken
01-2015