Franki Construct en Willemen Infra vallen opnieuw in de prijzen op werf Borealis

Prev Next

Borealis en Tecnimont hebben Franki Construct en Willemen Infra uitgeroepen tot ‘Quality Contractor’ binnen het Nieuw Europees PDH-project in Kallo. Het is al voor de derde keer dit jaar dat ons werfteam er in de prijzen valt. 

In Kallo realiseren we voor chemiebedrijf Borealis onder meer een prefab piperack voor de nieuwe propaandehydrogenatiefabriek. Deze betonnen structuren dienen om buizen, leidingen en kabels te ondersteunen die data of producten transporteren van en naar de nieuwe productie-eenheden. Het is de eerste betonnen piperack van die omvang in West-Europa. Meestal worden zulke structuren in staal opgetrokken.

De werken voor Borealis zijn opgesplitst in Civil Works en Precast Works. De Civil Works bevatten voornamelijk de funderingen en de ondergrondse werken voor de installaties en tanks. Franki Construct staat in voor de funderingen en alle bovengrondse werken, Willemen Infra ontfermt zich over de ondergrondse leidingwerken, het grondwerk en de wegenis.

Quality Contractor Q4

Borealis en hoofdaannemer Tecnimont leveren voortaan elk kwartaal een certificaat af aan de aannemingsbedrijven die er op de werf het best in slagen om de kwaliteitsdoelstellingen te behalen. Het eerste certificaat werd in december uitgereikt aan de tandem Franki Construct - Willemen Infra. Eerder dit jaar ontvingen beide bedrijven al de onderscheiding ‘Supplier of the Month’ en werden ze in de bloemetjes gezet omwille van het behalen van 1 miljoen werkuren zonder ongeval met verlet.

 

22 Décembre, 2021 - 16:45

Willemen Infra est un constructeur de routes belge de premier plan, avec une présence régionale en Flandre et en Wallonie. Un atout important est que nous contrôlons tous les aspects du processus de construction. En outre, nos 1 000 collaborateurs formés et expérimentés n’hésitent pas à travailler le week-end ou la nuit pour achever leurs missions dans les délais. Par ailleurs, grâce à nos propres sites de production et de recyclage certifiés COPRO, nous sommes l’un des principaux fabricants d’asphalte et de béton de route.

Depuis 1998, Franki Construct appartient à Willemen Groep, le plus grand groupe familial de construction en Belgique.