Willemen Groep gehuldigd voor Charter Duurzaam Ondernemen

Prev Next

Vandaag werden Willemen Groep en 111 andere Vlaamse bedrijven in de spotlights gezet voor het behalen van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Het is een initiatief van Voka in samenwerking met Vlaams minister van Sociale Economie Liesbeth Homans en MVO Vlaanderen.

Elk voor hun eigen project werden de 112 bedrijven gehuldigd in het kader van het VCDO. Zo heeft Willemen Groep vorig jaar een project opgezet om het rijgedrag van zijn chauffeurs nauwkeurig op te volgen zodat die zuiniger rijden. “Alle projecten kaderen in de 17 doelstellingen die de Verenigde Naties hebben vastgelegd. Die doelstellingen moeten bedrijven en burgers helpen om duurzaam te werken tot 2030 en verder. Een evaluatiecommissie gaat na of bedrijven de doelstellingen hebben gehaald”, zegt gedelegeerd bestuurder van Voka Hans Maertens.

Voor Willemen Groep en 111 andere bedrijven is dat het geval. Samen hebben ze meer dan 1.800 acties ondernomen. Uit een recente enquête van Voka blijkt trouwens dat zo’n 60 procent van de bevraagde ondernemingen ‘duurzaam groeien’ aanstipt als de belangrijkste uitdaging voor de komende jaren. “Wie het charter krijgt, geeft het imago van zijn onderneming een serieuze boost. Een bedrijf dat drie jaar na elkaar succesvol een traject aflegt, kan uitpakken met een certificaat van de Verenigde Naties. Dat geeft je onderneming internationale allures en uitstraling”, aldus Maertens.

“Als grootste familiale bouwgroep in België vinden we het onze plicht om bij te dragen aan een duurzame, kwalitatieve omgeving. Ook onze medewerkers geven aan dat ze het belangrijk vinden om dit engagement mee op te nemen. Allemaal samen leverden we de voorbije jaren tal van inspanningen om de impact van onze activiteiten op het milieu te verbeteren. En omdat we nog meer willen doen, hebben we ook het SDG-charter van de Verenigde Naties ondertekend. We zijn heel trots dat we het Belgische hoofdstuk van dat charter mee vormgeven”, zegt CEO Tom Willemen.

Lees HIER op welke verschillende manieren Willemen Groep actie onderneemt om de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties mee waar te maken.

5 Octobre, 2018 - 17:30