Voetgangersbrug en trappen station Diest geplaatst

Prev Next

Afgelopen weekend stonden er spectaculaire werken op de planning op de werf in Diest. In het kader van de make-over van het NMBS-treinstation, plaatste Franki Construct een nieuwe voetgangersbrug, prefab trappen en luifels. De voetgangersbrug zal vanaf oktober toegankelijk zijn voor de reizigers, zowel via de nieuwe trappen als via liften. Bekijk de timelapse-video.

De nieuwe voetgangersbrug bestaat uit 3 brugdelen die samen een voetgangersbrug van 51 meter lengte vormen over de sporen aan het station van Diest. Tijdens dit weekend waren alle sporen buiten dienst en buiten spanning van vrijdagnacht tot maandagochtend.

Elk brugdeel weegt ongeveer een kleine 50 ton. Twee delen van de brug werden geplaatst door een mobiele 700-tons telescopische kraan, het derde deel door een 200-tons kraan van Sarens.

De brug bestaat uit een stalen structuur geproduceerd door Almex waarin wij zelf een betonnen vloer instorten in 2 fases. De 1e stortfase gebeurde vóór de brugdelen werden ingehesen en fungeert als zelfdragende predal zodat de 2de fase gebetonneerd kan worden met de sporen in dienst.

Via de brug zullen de reizigers vanaf oktober toegang hebben tot beide perrons via zowel prefab trappen als liften.

De kranen die de brugdelen plaatsten, werden ook gebruikt om de prefab trappen te plaatsen waarbij de zwaarste prefab trap 43 ton weegt.Daarna werden er hier nog luifels boven geplaatst.

De plaatsing kadert in de vernieuwingswerken die Franki COnstruct uitvoert aan de perrons in het station van Diest. Het station wordt integraal toegankelijk, dankzij hogere perrons en een nieuwe voetgangersbrug met een lift naar elk perron. De werken duren tot het najaar van 2025

24 Juin, 2024 - 11:30

Depuis 1998, Franki Construct appartient à Willemen Groep, le plus grand groupe familial de construction en Belgique.