Nieuwe rotonde Grote Baan (N29) in Lummen feestelijk geopend

  • Feestelijke opening rotonde Lummen
  • Lydia Peeters opent rotonde N29 in Lummen
  • Rotonde Grote Baan N 29 in Lummen
  • Kruispunt zwarte ring in Lummen
  • Zwarte Ring in Lummen
  • Rotonde vernieuwd in Lummen
Prev Next

Het kruispunt van de Grote Baan (N29) met de Meldertsebaan en Blanklaarstraat (N725), ook wel gekend als de Zwarte Ring in Lummen, onderging het afgelopen jaar een metamorfose. Om de verkeersveiligheid te verhogen, verving Willemen Infra in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer, Fluvius, Aquafin en de gemeente Lummen het kruispunt met verkeerslichten door een rotonde met veilige fietspaden rondom. De vernieuwde omgeving werd op vrijdag 10 juni feestelijk geopend door Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en burgemeester Luc Wouters.

In augustus 2021 startte de aanleg van de rotonde en de vernieuwing van de omgeving Grote Baan (N29). De nieuwe rotonde werd uitgerust met vrijliggende fietspaden en oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. De vrijliggende fietspaden zorgen ervoor dat fietsers fysiek gescheiden zijn van het gemotoriseerd verkeer. Tegelijkertijd werd ook de N725 Blanklaarstraat aangepakt. Hier voorzagen we een vernieuwd rioleringsstelsel, en ook veilige fietspaden langs de weg. Tot slot werd het wegdek vernieuwd in de volledige projectzone.

Feestelijke opening

Sinds begin dit jaar is de rotonde al open voor het verkeer. Begin maart werd ook de Blanklaarstraat opengesteld. Sinds eind mei zijn ook de werken aan de riolering en de rijweg afgerond. Vrijdag 10 juni werd de rotonde officieel geopend door Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en burgemeester Luc Wouters. Minister Peeters is blij met het eindresultaat: ‘Het kruispunt is voortaan een stuk veiliger voor alle weggebruikers. In het bijzonder voor fietsers die nu genieten van vrijliggende fietspaden en comfortabele oversteekplaatsen. De vernieuwing zorgt namelijk in totaal voor zo’n 3 km nieuwe fietspaden in de omgeving.’

In het volgende project wordt het ontbrekende stuk van de Meldertsebaan tussen de nieuwe rotonde en de Geeneindestraat nog aangepakt, dat wordt vernieuwd met veilige fietspaden.

13 June, 2022 - 13:00

Willemen Infra is a leading, Belgian road construction company with a regional presence in both Flanders and Wallonia. An important asset is that we have all aspects of the construction process under our own management and thus fully control the execution. Moreover, our team of 1,000 well-trained and experienced employees are willing to work at night and over the weekend to make sure they get everything done in time. In addition, thanks to our own COPRO-certified production and recycling sites, we are one of the leading producers for asphalt and road concrete.