Cosimco trekt nieuw commercieel centrum op in Nijvel

Prev Next

Cosimco werd door Groep Vanhee aangesteld om een nieuw commercieel centrum aan de Naamsesteenweg in Nijvel te realiseren. De nieuwbouw met een oppervlakte van ongeveer 6.200 m² verspreid over vier winkelunits wordt gerealiseerd na de (gedeeltelijke) afbraak van een bestaand complex. De opdracht wordt gerealiseerd in bouwteam.

Een bestaande hal van 9,5 meter hoog wordt gestript en heropgebouwd rond een stalen basisstructuur. De drie andere units met een vrije hoogte van ongeveer 6,5 meter worden opgetrokken met een nieuwe betonstructuur. De units worden van elkaar gescheiden door brandwanden in cellenbeton. De gevels zijn een combinatie van stalen sandwichpanelen en glasgevels in gordijnprofielen.

Cosimco staat ook in voor de volledige buitenaanleg met een parking van 5.500 m² groot in asfalt en voetpaden en klinkers. Het gebouw zal casco worden opgeleverd voor verdere inrichting door de huurders: Eurocenter, Trafic en AVA.

Groep Vanhee is een West-Vlaamse projectontwikkelaar gespecialiseerd in retailparken. Tot hun klanten behoren onder meer Hubo, Lidl, Action, Okay, Colruyt en Aldi. Cosimco is met dit project niet aan zijn proefstuk toe in de regio Nijvel. Eerder al ontwikkelde Cosimco in Nijvel de projecten Agora en Bancquets Locations.

4 September, 2014 - 11:30