7de BATIRUN™ by Franki brengt 950 lopers op de been

Prev Next

De zevende editie van de BATIRUN™ by Franki op donderdag 16 mei was een groot succes. Maar liefst 950 sportievelingen verzamelden op de terreinen van de Academie Robert Louis-Dreyfus in Seraing voor de populaire loopwedstrijd.

BATIRUN™ by Franki zag 8 jaar geleden het levenslicht als “Frankirun”. Wegens groot succes werd de formule al vanaf de tweede editie geadopteerd door Running Nation van de People First Group. Die veranderde de naam in BATIRUN™ by Franki.

Het concept bleef wel ongewijzigd: ploegen van drie personen, waarbij de loper die start 3 x 3 km aflegt, na één ronde start de tweede die 2 x 3 km loopt, na twee ronden start de derde en die loopt 1 x 3 km. De ploeg van 3 moet samen over de finish komen. In totaal namen maar liefst 316 ploegen deel. Na de prijsuitreiking werden alle lopers en hun supporters (in totaal 1.500 mensen) getrakteerd op een walking diner.

Zoals ieder jaar gaat de opbrengst van de BATIRUN™ by Franki naar het goede doel. Net zoals de voorbije jaren was dat Coup d'envoi, een Luikse non-profitorganisatie die sport inzet voor sociale re-integratie. Running Nation en Franki overhandigden hen tijdens de avond een cheque ter waarde van 3.100 euro. 

Je vindt alle resultaten op www.batirun.be.

 

21 May, 2019 - 17:15

Since 1998 Franki has been part of Willemen Groep, the largest family construction group in Belgium.