45 leerlingen volgen opleiding bekisten op werf Franki Construct

Prev Next

45 leerlingen bouw en acht vakleerkrachten ruilen tijdens de bekistingsdagen in maart hun leslokaal in voor een opleiding bekisten op de werf van Franki Construct aan de Schijnpoortweg in Antwerpen. Het is een initiatief van Talentenwerf, een samenwerking tussen Stad Antwerpen, VDAB, Provincie Antwerpen en Constructiv om knelpunten in de bouwsector aan te pakken.

Aan het kruispunt van de Schijnpoortweg met de Noordersingel aan de kant van Spoor Oost in Antwerpen voert Franki Construct op dit moment bekistingswerken uit aan de funderingen van de toekomstige brug. Voetgangers zullen via deze passerelle veilig kunnen oversteken naar het Sportpaleis. Na een veiligheidsintroductie begeleiden onze werfleiders de leerlingen bij een proefopstelling met systeembekistingen, geven hen een presentatie van de werken en leiden hen ook rond op de werf om het echte werk te laten zien. De leerlingen komen uit vijf verschillende deeltijdse scholen tussen Antwerpen en Gent.

"Dit project biedt leerlingen een unieke kans om de op school opgedane theorie uit te voeren in een realistische werkomgeving. Met de voeten in de modder kregen de leerlingen tips van onze ploegbaas", zegt hoofdwerfleider Stijn Asselman. Provinciaal directeur van VDAB Bjorn Cuyt: "De leerlingen krijgen op deze manier de kans om de vaardigheden die ze leerden in hun opleiding te verdiepen en toe te passen op een echte werkvloer. Werkplekleren is dan ook de ideale leervorm om echt competenties te verwerven en te verankeren."

“De bouwsector heeft er alle belang bij dat toekomstige bouwvakarbeiders worden voorbereid op de realiteit van het terrein. De werking van Talentwerf draagt hier sterk aan bij”, besluit Fabrice Meeuw, directeur-generaal bij Constructiv.

Foto © Walter Saenen, Talentenwerf.be

 

18 March, 2019 - 11:15

Since 1998 Franki Construct has been part of Willemen Groep, the largest family construction group in Belgium.