[VIDEO] De A11 in vogelvlucht

Prev Next

Precies twee jaar geleden werd in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gestart met de aanleg van de A11, een belangrijke nieuwe schakel in het verkeersnetwerk in West-Vlaanderen. Deze 12 kilometer lange autosnelweg vormt immers het ontbrekende puzzelstuk tussen twee belangrijke verkeersaders: de N31 in Brugge en de N49 in Westkapelle bij Knokke-Heist. Deze video toont in vogelvlucht hoe en waar de nieuwe A11 precies zal lopen.

De A11 moet de mobiliteit om en rond het polder- en havengebied gevoelig verbeteren. Hij zal er voor zorgen dat het economisch verkeer en het personenverkeer van elkaar gescheiden worden. Bovendien zal de nieuwe snelweg nieuwe ontwikkelingskansen bieden voor de havenactiviteiten en het streektoerisme. Daarnaast wordt er ook in een nieuwe en veilige weg- en fietsinfrastructuur voorzien.

De A11 wordt uitgevoerd in een publiek-private samenwerking (PPS) en is het grootste DBFM wegenisproject tot nu toe in Vlaanderen. Het consortium Via Brugge staat in voor de realisatie en het 30-jarige onderhoud van deze nieuwe autosnelweg. Vanuit de Willemen Groep werken Aswebo en Franki Construct mee aan dit project. De bouwperiode bedraagt drie en een half jaar. De ingebruikname is gepland voor september 2017.

Meer info vind je op www.A11verbindt.be.

Met dank aan Zeebrugge Open, Stad Brugge en AWV voor de video.

11 March, 2016 - 09:30