Nieuw gebouw Eandis wordt toonbeeld van duurzaamheid

Prev Next

De renovatie van ‘gebouw A’ op de Eandis-site in Mechelen is volop in uitvoering. De netbeheerder organiseerde woensdag samen met de stad Mechelen een persmoment op de site om hun toekomstplannen toe te lichten. In het nieuwe ‘gebouw A’ komt het nieuwe werken centraal te staan, de Eandis- en Keerdoksite wordt in een latere fase omgevormd tot een nieuwe, duurzame woonwijk. 

Willemen startte in augustus met de renovatie van het Eandis-gebouw. De komende jaren reorganiseert Eandis haar activiteiten aan de Elektriciteitstraat en schakelt het over op een efficiënter gebruik van kantoorruimte. Eandis koos voor een renovatie van haar gebouw omdat het milieuvriendelijker is dan een nieuwbouw. De site in Mechelen is een toekomstvoorbeeld van energiezuinig bouwen en verbouwen. De nieuwste technologieën worden er verenigd met de meest innovatieve toepassingen. Om de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten, wordt onder meer gebruik gemaakt van intelligente liften.

Opdat het gebouw zou voldoen aan de toekomstige en alsmaar strengere energie-eisen, werd al van bij het ontwerp rekening gehouden met de driestappenstrategie of Trias Energetica. Zo wordt de energievraag maximaal beperkt en onnodig energiegebruik voorkomen door compact en luchtdicht te bouwen, te isoleren, natuurlijke koeling te voorzien, enz. Verder wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van duurzame energie afkomstig van zonneboilers of warmtepompen. Wanneer fossiele brandstof toch nodig blijkt, wordt die zo efficiënt mogelijk ingezet.

De werken lopen nog tot de zomer van volgend jaar. Het nieuwe gebouw zal beschikken over 540 werkplekken.
 

22 November, 2017 - 15:00

Willemen Construct came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Willemen General Contractor and the construction department of Kumpen.