Met deze 10 werven nemen wij deel aan Open Wervendag

Prev Next

Willemen Groep neemt op zondag 22 mei traditiegetrouw deel aan Open Wervendag, een initiatief van de Confederatie Bouw dat dit jaar zijn tiende verjaardag viert. Van 10 tot 17 uur kan je een kijkje nemen op meer dan 200 werven verspreid over het ganse land. Vorig jaar namen zes werven van de Willemen Groep deel, dit jaar zijn het er zelfs nog vier meer. We hopen je alvast te mogen verwelkomen op één (of enkele) van onze 10 open werven!

Deelnemende werven Willemen Groep:

spoorbypass & tangent mechelen

In Mechelen wordt sinds medio 2013 volop gebouwd aan een nieuwe spoorbypass van 3,2 kilometer lang. De aanleg van de spoorbypass is noodzakelijk om een snelheidsverhoging van 100 km/u. tot 160 km/u. van doorgaande internationale treinen langs het spoorwegstation van Mechelen mogelijk te maken. Dit deel van het project omvat de bouw van een reeks ophogingen en kunstwerken, onder meer een spoorwegviaduct boven de nieuwe ringweg en twee stalen bruggen: een over het kanaal Leuven-Dijle (Leuvense Vaart) en een andere over de Dijle. Daarnaast komt er een nieuwe verbindingsweg of tangent tussen Mechelen-Zuid en de N15 aan de Nekkerhal in het noorden van de stad. Eind 2018 moet het autoverkeer vanuit Brussel naar Mechelen probleemloos onder de spoorlijn kunnen doorrijden. Tijdens Open Wervendag kan je een bezoek brengen aan wat 'de grootste werf ooit in Mechelen' wordt genoemd. Het grootste deel van de kunstwerken is reeds klaar of in een vergevorderd stadium. Wij nodigen jou dan ook zeer graag uit om deze zeer technische en complexe betonwerken te komen bezoeken. De omvang van de werf is dusdanig groot dat er voor de bezoekers een uitgestippeld parcours van +/- 2 km werd aangelegd. Bij aankomst op de werf wordt een beknopte uitleg en presentatie gegeven, vervolgens kan de bezoeker het traject afleggen. Langs het parcours staan er informatieborden alsook personen van het werfteam die de nodige uitleg zullen verschaffen. Een stevige stapschoen is aangewezen.
Locatie: Douaneplein, 2800 Mechelen

VOETBALSTADION KV MECHELEN

Willemen is momenteel druk bezig met de tweede fase van de verbouwing van het stadion van eersteklasser KV Mechelen. Achter het doel worden nieuwe staan- en zitplaatsen, loges, skyboxen, een kinderdagverblijf en kantoorruimtes opgetrokken. De capaciteit van het stadion stijgt zo tegen de start van het nieuwe voetbalseizoen van 13.000 naar 18.500 plaatsen. Op Open Wervendag zal de nieuwe tribune achter het doel al grotendeels opgebouwd zijn. Zo zal je een goed zicht krijgen op hoe de tribune er zal uitzien zodra ze af is en welk zicht de supporters zullen hebben op het veld. (meer info)
Locatie: Kleine Nieuwedijkstraat 53, 2800 Mechelen 

KAREL DE GROTE-HOGESCHOOL

De nieuwe Campus Zuid van de Karel de Grote-hogeschool tegenover het Justitiepaleis in Antwerpen is bijna klaar. Vanaf september nemen 5.500 studenten en 500 medewerkers er hun intrek. Het project omvat naast leslokalen onder meer ook een mediatheek, kantoren, een boekhandel, ondergrondse fietsenstallingen voor 1.560 fietsen en 111 parkeerplaatsen. Een centraal binnenplein zal het geheel licht en lucht geven. Campus Zuid wordt een duurzaam, energie- en milieubewust gebouw. (meer info)
Locatie: Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen 

‘SCHOOL VAN MORGEN’ IN BORSBEEK

In januari werd de eerste steen gelegd van een nieuw gebouw voor de Gesubsidieerde Vrije Basisschool en het Sint-Jozefsinstituut in Borsbeek. De opdracht kadert in ‘Scholen van Morgen’, een publiek-private samenwerking die moet zorgen voor een inhaalbeweging op het vlak van schoolinfrastructuur. In totaal worden twee nieuwe gebouwen opgetrokken: eentje van 7.023 m², waarin het volledige secundaire onderwijs zal worden ondergebracht (850 leerlingen) en een gebouw voor het basisonderwijs. Verder worden binnen dit DBFM-project nog een overdekte en open speelplaats, een fietsenparking en parkeerruimte voorzien. Tegen de Open Wervendag zullen de eerste vier bouwlagen er staan. Ter plaatse toont een video hoe alles er zal uitzien na de oplevering. (meer info)
Locatie: de Robianostraat 11, 2150 Borsbeek

FIETS- EN VOETGANGERSTUNNEL & omgevingswerken BOEVERIEpoort

De herinrichting van de achterzijde van het station in Brugge bereikt een nieuwe fase. De THV Aswebo-Artes Depret bouwt er een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder de Albert I-laan. Hierdoor zal alle fiets- en voetgangersverkeer op de as ‘achterzijde station-richting Sint-Michiels’ volledig afgescheiden worden van het gemotoriseerde verkeer. Onze projectleiding begeleidt je op 22 mei langs het parcours van de werken. Als inwoner of bezoeker van de stad Brugge loont het zeker de moeite om te bekijken hoe deze 400 meter lange tunnel gerealiseerd wordt en hoe het toekomstige straatbeeld er zal uitzien.
(meer info)
Locatie: Koning Albert I-laan 6, 8200 Sint-Michiels

CULTUURCENTRUM EN BIBLIOTHEEK ZAVENTEM

Op Open Wervendag kan je voor het eerst kennismaken met het nieuwe cultuurcentrum van Zaventem. Het gebouw telt twee bouwlagen en wordt opgetrokken op het terrein van de voormalige Suchardfabrieken in het centrum, vlak bij het station en de bushaltes. Een grote concert/theaterzaal zal binnenkort plaats bieden aan 700 toeschouwers. Achter het podium komt een polyvalente zaal met een capaciteit van 300 personen. Langs de Willem Lambertstraat kijk je binnen in de bibliotheek, vlak naast de academie. Het ontwerp kenmerkt zich door een veelvuldig gebruik van glas en strakke, lichte metaalstructuren. De ruwbouwwerken zijn intussen klaar en de afwerking is volop bezig. Open Wervendag brengt de evolutie van dit project in kaart, waarbij veel aandacht gaat naar het tot stand komen van de betonnen structuur met gebogen wanden en wanden in zichtbeton. (meer info)
Locatie: Willem Lambertstraat 10, 1930 Zaventem 

RESIDENTIE BOOTSMAN JONSEN

Bootsman Jonsen is een nieuw stedelijk woonproject op een deel van de voormalige en gelijknamige kazerne aan de Zinnialaan in Oostende. De bouw gebeurt in twee fasen. Tijdens de eerste fase worden 50 appartementen en twee commerciële ruimten gerealiseerd. In de tweede fase komen daar nog drie tuinvilla’s en 54 appartementen bij. Ook het openbaar domein wordt opnieuw aangelegd. Tijdens Open Wervendag krijg je de kans om naast het modelappartement ook enkele andere appartementen in verschillende stadia van het bouwproces te bekijken. Wie weet vind jij er wel het appartement van jouw dromen. (meer info)
Locatie: Zinnialaan/Lijndraaiersstraat, 8400 Oostende 

RESIDENTIE ‘T VEER

Residentie ’t Veer in Tielrode bestaat uit 16 appartementen. Vanuit ieder appartement is de ondergrondse parkeergarage en berging bereikbaar via een lift. Alle appartementen beschikken over een ruim zuidgericht terras, de 4 gelijkvloers appartementen hebben een private tuin. ’t Veer ligt vlak bij de Durme en telt veel fiets- en wandelroutes. Tijdens Open Wervendag stellen we verschillende types appartementen open, telkens in een verschillende staat van afwerking. Je kan dan ook het modelappartement bezoeken.
(meer info)
Locatie: Achiel Heymanstraat 84, 9140 Tielrode

RESIDENTIE ARTEVELDE PLAZA

Artevelde Plaza in hartje De Panne staat voor stijlvol wonen aan het strand. De residentie ligt aan de mooie Koninginnelaan en beschikt over een ondergrondse parking. De benedenverdieping telt twee appartementen met een terras in het groen en kunnen een commerciële invulling krijgen. Op de eerste tot en met de zesde verdieping zijn er in totaal 36 appartementen, waarvan de meeste zongeoriënteerde terrassen hebben of zeezicht in de verte. Tijdens Open Wervendag kan je onder meer een bezoek brengen aan het modelappartement. (meer info)
Locatie: Sloepenlaan/Nieuwpoortlaan, 8660 De Panne 

residentie FILTEINT

Op de vroegere site van textielfabriek Filteint in het centrum van Sint-Niklaas ontwikkelt Willemen 102 appartementen en 18 woningen. Rond het hele complex wordt een nieuwe groene, rustige omgeving gecreëerd door de aanleg van een park. Het aanbod van appartementen is zeer divers, gaande van 1 tot 3 slaapkamers met een oppervlakte tussen 61 en 135 m². Elk appartement beschikt over een terras, de woningen over een tuin. Verder is het project bijzonder door enkele energiezuinige maatregelen: doorgedreven isolatie en ventilatie met warmterecuperatie. Tijdens Open Wervendag kan je het modelappartement bezoeken en verschillende types van appartementen in telkens een andere staat van afwerking. (meer info)
Locatie: Landbouwersstraat 82, 9100 Sint-Niklaas 

Meer info: www.openwervendag.be
 

20 May, 2016 - 13:15