Leerlingen leggen eerste steen 'School van Morgen' in Merksem

Prev Next

Vrijdag is in Merksem met een groot feest de symbolische eerste steen gelegd van het nieuwbouwproject voor de Vrije Basisschool Virgo Maria. Willemen realiseert er een nieuw gebouw voor de kleuterschool en het eerste leerjaar van de lagere school. De opdracht kadert in ‘Scholen van Morgen’, een publiek-private samenwerking die moet zorgen voor een inhaalbeweging op het vlak van schoolinfrastructuur.

Gelet op de stedenbouwkundige eisen - waarbij een gedeelte van het terrein als groenzone is ingekleurd en dus niet kan bebouwd worden - , de specifieke kenmerken van het terrein (langgerekt, met ondergrondse massieven) en de wens van de school om een compact gebouw te realiseren, wordt de nieuwbouw opgetrokken op de plaats waar het vroegere gebouw stond. Centraal in het gebouw komt een polyvalente zaal waarrond de verschillende clusters worden geschikt. De clusters zullen een gezamenlijke gangzone hebben die als leerruimte kan worden ingezet. Verder zal het gebouw beschikken over een slaaplokaal, zorglokalen, een leraarskamer en directieruimte.

Aan de noordzijde heeft het nieuwe gebouw één bouwlaag, aan de zuidzijde loopt het op naar twee bouwlagen. Het dak loopt af van zuid naar noord waardoor de klassen een variabele hoogte kennen. Aan de noordzijde van het gebouw worden private tuintjes bij de kleuterklassen voorzien, aan de zuidzijde ligt een grote groenzone die als speelterrein wordt ingericht. Willemen staat niet alleen in voor de bouw, maar ook voor het 30-jarige onderhoud. Begin 2017 moeten de werken klaar zijn.

Bekijk alle foto's op onze Facebookpagina.

26 February, 2016 - 16:30