Derde BATIRUN by Franki op 7 mei

‹ Prev Next ›

Op 7 mei vindt de BATIRUN plaats. Het initiatief van Franki is toe aan zijn derde jaargang. Ploegen uit de immobiliën- en bouwsector nemen het tegen elkaar op in een loopwedstrijd van 9 km. Het decor van BATIRUN by Franki is dit jaar de Academie R. Louis-Dreyfus van voetbalclub Standard Luik. Al 240 mensen hebben zich ingeschreven.

Vier jaar geleden zag BATIRUN het levenslicht als "Frankirun". Wegens groot succes werd de formule al vanaf de tweede editie geadopteerd door Running Nation, die de naam veranderde in BATIRUN by Franki. Het concept is simpel: de ploegen bestaan uit drie personen, waarbij iedereen 3 kilometer loopt. De opbrengst van BATIRUN by Franki gaat naar het goede doel.

BATIRUN by Franki groeide inmiddels uit tot een bekende naam en lokt ieder jaar heel wat deelnemers. Ondanks het minder goede weer vorig jaar bracht de wedstrijd toch 336 lopers op de been, maar liefst tien ploegen meer dan het jaar daarvoor. Nieuw dit jaar is dat de organisatie van BATIRUN helemaal klimaatneutraal zal zijn. Op 7 mei zullen ook enkele spelers van voetbalclub Standard de ploegen komen aanmoedigen.

www.batirun.be

2 April, 2015 - 13:00