130 medewerkers laten auto thuis op Car Free Day

Prev Next

De Car Free Day bij Willemen Groep was een succes. Ruim 130 medewerkers lieten donderdag de wagen thuis staan en kwamen met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer naar het werk. Sommige collega’s spraken af om te carpoolen.

Car Free Day is een initiatief van Taxistop en Bond Beter Leefmilieu en kadert in de Week van de Mobiliteit, die vorige zondag van start ging. Net als vorig jaar nam Willemen Groep deel aan de actie en werkte het zelf ook een aantal initiatieven uit voor haar medewerkers. Zo kregen medewerkers van Willemen General Contractor die naar het werk fietsten een gratis fietsonderhoudsbeurt en kon elke deelnemer een testrit maken met een hybride, elektrische of cng-wagen. Deze wagens maken allen deel uit van de ‘car policy’ van de Groep. Voor het fietsonderhoud werd samengewerkt met ’t Atelier, een Mechels project in sociale tewerkstelling voor langdurig of laaggeschoolde werklozen. ’s Middags was er een gezonde lunch.

Bij Aswebo in Drongen deden ze er nog een schepje bovenop. De carpoolers werden verrast met een gratis carwashbeurt, terwijl de fietsers een gratis fietslicht cadeau kregen. Naast een lunch werd er ook voorzien in een ontbijt voor alle deelnemers. Opnieuw bij Willemen General Contractor werden twee gloednieuwe bedrijfsfietsen voorgesteld. Werknemers kunnen deze gratis lenen om tijdens de werkdag te gebruiken voor korte verplaatsingen.

Binnen Willemen Groep namen verschillende bedrijven deel aan Car Free Day; Aswebo in Drongen, Cosimco en Franki Construct in Kontich en Willemen General Contractor, Willemen Real Estate en Sanitechniek in Mechelen. In totaal deden meer dan 130 medewerkers van de groep mee. Dat resulteerde in 110 wagens minder op onze parkings of gemiddeld 20 kilometer per wagen woon-werkverkeer dat donderdag niet werd afgelegd. Samen is dat 2.200 km minder.

Bedankt aan alle deelnemers!

Een cameraploeg van de lokale TV-zender AVS ging op bezoek bij Aswebo.
Bekijk de reportage hier.

18 September, 2014 - 17:15